Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για επιστήμονες
[Η Καθημερινή]: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για επιστήμονες

[Η Καθημερινή]: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για επιστήμονες

Ενεργοποιήθηκε χθες και για τους αυτοαπασχολουμένους του ΕΤΑΑ (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς) η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, για χρέη σε ταμεία (ΕΦΚΑ) και Δημόσιο (ΑΑΔΕ) από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Η διαδικασία είναι ήδη διαθέσιμη για τους ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ, με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) να μην είναι πολύ ενθαρρυντικά ως προς την πορεία της ρύθμισης με έως 120 δόσεις. Οι αυτοαπασχολούμενοι όμως του πρώην ΕΤΑΑ όπως και οι αγρότες του πρώην ΟΓΑ είχαν ανεξόφλητες οφειλές εισφορών από το 2016, οι οποίες δεν είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες εξαιτίας των συνεχιζόμενων παρατάσεων. Πλέον, και καθώς από τις 28 του περασμένου Φεβρουαρίου έληξε και η τελευταία παράταση του ΕΦΚΑ, άνοιξε η πλατφόρμα για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ και αναμένεται να ανοίξει, στις αρχές Μαΐου, για τους αγρότες. Αναλυτικά, παρατάσεις είχαν δοθεί για τις οφειλές ολόκληρου του έτους 2016 των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ-TAN (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές), για τις εισφορές του β΄ εξαμήνου 2016 των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ (μηχανικοί, εργολήπτες δημοσίων έργων, γιατροί, υγειονομικοί, φαρμακοποιοί), καθώς και για τις εισφορές του β΄ εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (αγρότες αυτοτελώς απασχολούμενοι και εργοδότες).

Οι τελευταίες παρατάσεις είχαν δοθεί προκειμένου οι ασφαλισμένοι να μπορούν να εντάξουν στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων και τις εν λόγω οφειλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!