Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ρεκόρ πωλήσεων το α΄ εξάμηνο 2018 για την Peugeot
[Η Καθημερινή]: Ρεκόρ πωλήσεων το α΄ εξάμηνο 2018 για την Peugeot

[Η Καθημερινή]: Ρεκόρ πωλήσεων το α΄ εξάμηνο 2018 για την Peugeot

Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, μετά την εύστοχη επιχειρηματική επιλογή που έκανε πέρυσι: την εξαγορά της Opel από την General Motors. Τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία για τις πωλήσεις της και οι εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της αντανακλούν, παράλληλα, τις γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τις επιπτώσεις τους στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και γενικότερα στη βιομηχανία.

Ενδεικτική είναι η εκτίμηση που εξέφρασε η εταιρεία ότι αποβαίνει προς όφελός της η μεγάλη εξάρτησή της από τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δεν είναι τόσο εκτεθειμένη στους κινδύνους από τους δασμούς που απειλεί να επιβάλει η Ουάσιγκτον στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. Η εκτίμησή της συνάδει με ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η ελβετική τράπεζα UBS, στην οποία τόνισε ότι οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι «πολύ λιγότερο εκτεθειμένες» στον κίνδυνο των δασμών συγκριτικά με τις αντίστοιχες γερμανικές. Η ελβετική τράπεζα προειδοποίησε, πάντως, πως η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών θα συμπιέσει τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών τους επόμενους μήνες. Η εναλλακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως υπογράμμισε η UBS, θα είναι να αυξήσουν τις τιμές, κάτι που εκτιμά ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις της Peugeot σημείωσαν αύξηση 62% και το ένα τρίτο αυτής της αύξησης αφορούσε τα μοντέλα Opel-Vauxhall.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!