Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ρέγκλινγκ: «Πουθενά τόσο αδύναμη η δημόσια διοίκηση όσο στην Ελλάδα»
[Η Καθημερινή]: Ρέγκλινγκ: «Πουθενά τόσο αδύναμη η δημόσια διοίκηση όσο στην Ελλάδα»

[Η Καθημερινή]: Ρέγκλινγκ: «Πουθενά τόσο αδύναμη η δημόσια διοίκηση όσο στην Ελλάδα»

«Πουθενά αλλού οι δυσκολίες δεν ήταν τόσο μεγάλες και η εθνική (δημόσια) διοίκηση τόσο αδύναμη», εκτίμησε για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, Κλ. Ρέγκλινγκ σε άρθρο στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Εχοντας προηγουμένως αντιπαραβάλλει τα παραδείγματα Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου όπου τα προγράμματα προσαρμογής «ολοκληρώθηκαν με επιτυχία», σημείωσε ότι η χώρα «είναι μια ειδική περίπτωση».

«Γι΄ αυτό και οι προσπάθειες σταθεροποίησης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, μετά από επτά χρόνια μνημονίου», λέει ο επικεφαλής του ESM, εκτιμώντας ωστόσο την ίδια ώρα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί το σύνολο των 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτιμά ότι η ελληνική διάσωση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «success story», αλλά μόνον εάν τηρηθεί το συμπεφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, ο ίδιος εκτιμά ότι η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί, χαρακτηρίζει εν γένει ορθή τη στρατηγική διάσωσης που εφαρμόστηκε, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι και η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, ενώ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα θωράκισης της νομισματικής ένωσης, όπως τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού, τη δημιουργία ενός κοινού πρόσθετου ταμείου ανεργίας, αλλά και ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!