Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ρέγκλινγκ: Υπό στενή εποπτεία η Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου
[Η Καθημερινή]: Ρέγκλινγκ: Υπό στενή εποπτεία η Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου

[Η Καθημερινή]: Ρέγκλινγκ: Υπό στενή εποπτεία η Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου

«H Ελλάδα θα βρίσκεται σε στενότερη εποπτεία από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τους υπόλοιπους θεσμούς μετά το τέλος του προγράμματός της, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες με προγράμματα», ξεκαθάρισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο Spiegel Online.

Διαφορετική ιστορία…

Εξι ημέρες πριν από το τέλος του ελληνικού μνημονίου, ο κ. Ρέγκλινγκ κατέστησε έτσι σαφές ότι η Eλλάδα είναι μια διαφορετική ιστορία από τις άλλες πρώην μνημονιακές χώρες, όπως η Πορτογαλία, με τις οποίες θέλει να συγκρίνεται η κυβέρνηση. Αλλωστε ο διεθνής Τύπος βρίθει δημοσιευμάτων που επισημαίνουν ακριβώς το γεγονός ότι η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο δεν σημαίνει το τέλος ούτε των προβλημάτων της ούτε του καθεστώτος παρακολούθησης, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα για τη δυνατότητά της να εξασφαλίσει την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών, στο μέλλον, από τις αγορές.

Κατά τον κ. Ρέγκλινγκ, η 20ή Αυγούστου είναι ο επίλογος της κρίσης της Ευρωζώνης, η οποία έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Υποστηρίζει ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, θα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Αυτό που προκάλεσε την κρίση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, είναι η αύξηση των μισθών ταχύτερα από την παραγωγικότητα, μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη, κάτι που οδήγησε σε απώλεια της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!