Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη από επενδυτές
[Η Καθημερινή]: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη από επενδυτές

[Η Καθημερινή]: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη από επενδυτές

Σχετική σταθερότητα παρουσιάζει η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρωζώνη, όπως φανερώνουν τα τελευταία στοιχεία για τον Αύγουστο. Στο θετικό κλίμα συμβάλλει η καλή εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Εντούτοις, οι επενδυτές δεν διατηρούν την ίδια αισιόδοξη προσέγγιση και για το άμεσο μέλλον. Οι προβληματισμοί τους για την αμερικανική οικονομία και οι ανησυχίες τους για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του σκανδάλου Ντίζελγκεϊτ στη γερμανική οικονομία κλονίζουν τις προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Sentix, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρώς στις 27,7 μονάδες εν συγκρίσει με τις 28,3 μονάδες τον Ιούλιο. Πάντως, ο δείκτης εναρμονίστηκε με τις προβλέψεις για 27,8 μονάδες που είχαν διατυπώσει αναλυτές σε έρευνα του Reuters. Οι προσδοκίες των επενδυτών για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας έδειξαν σαφή κάμψη στις 16 μονάδες τον Αύγουστο από τις 19,8 μονάδες τον Ιούλιο. «Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποδυναμώνεται παγκοσμίως», επισημαίνει η Sentix. «Τον τόνο δίνουν οι ΗΠΑ, αλλά ακολουθεί και η Γερμανία, εξαιτίας του σκανδάλου που αφορά τα αντιρρυπαντικά συστήματα των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας της».

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο σημείωσε πτώση στις 14,1 από τις 14,8 μονάδες του Ιουλίου, με τους επενδυτές να αμφισβητούν τις ικανότητες του Αμερικανού προέδρου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!