Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: O ψηφιακός μετασχηματισμός μονόδρομος για τη ναυτιλία
[Η Καθημερινή]: O ψηφιακός μετασχηματισμός μονόδρομος για τη ναυτιλία

[Η Καθημερινή]: O ψηφιακός μετασχηματισμός μονόδρομος για τη ναυτιλία

Περισσότερα από 3,3 δισ. δολάρια έχουν ήδη επενδυθεί σε τεχνολογικά project για ναυτιλιακά και logistics startups μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς η ανάγκη μετάβασης του κλάδου της ναυτιλίας στην ψηφιακή εποχή είναι επιτακτική. Αυτή η ανάγκη ήταν και το επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Boston Consulting Group (BGC) , με τίτλο «Το μέλλον της Ναυτιλίας – Δαμάζοντας το ψηφιακό κύμα». Κορυφαίοι εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας και υψηλόβαθμα στελέχη της BCG συζήτησαν διεξοδικά την αναδυόμενη πρόκληση της ψηφιοποίησης, τις ραγδαίες αλλαγές που ήδη επιφέρει στη λειτουργία των ναυτιλιακών αλλά και στα πλεονεκτήματα που θα προσθέσει σε όσους την υιοθετήσουν.

Ο Βασίλης Αντωνιάδης, Senior Partner και επικεφαλής του Γραφείου της Αθήνας της BCG, σημείωσε πως η τεχνολογική επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει και επηρεάζει όλους τους τομείς και ότι παρότι η ρομποτική, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές και τα drones μοιάζουν ένα μακρινό ενδεχόμενο, έχουν αρχίσει να επεκτείνονται και να καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος στις καθημερινές λειτουργίες των επιχειρήσεων, αντικαθιστώντας σε πολλά σημεία την ανθρώπινη εργασία. Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, υπογράμμισε, αναζητούν τρόπους να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες. Στη σημερινή εποχή τόνισε η ψηφιοποίηση, δεν είναι μόνο προϋπόθεση για την επιβίωση των επιχειρήσεων, αλλά κλειδί για την επιτυχία τους, αφού προσδίδει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η Camille Egloff, Senior Partner και Global Leader Transportation & Logistics της BCG, παίρνοντας τη σκυτάλη αναφέρθηκε στις τεχνολογίες του Internet of things, του blockchain και των advanced analytics καθώς και πώς αυτές μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης του στόλου, να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ναυτιλιακές εταιρίες στους πελάτες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!