Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ψηφιακό έργο ύψους 32 εκατ. ευρώ για τη στάθμευση Ι.Χ.
[Η Καθημερινή]: Ψηφιακό έργο ύψους 32 εκατ. ευρώ για τη στάθμευση Ι.Χ.

[Η Καθημερινή]: Ψηφιακό έργο ύψους 32 εκατ. ευρώ για τη στάθμευση Ι.Χ.

Αλλο ένα πολυδάπανο, και πιθανώς αχρείαστο, έργο πληροφορικής προκήρυξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, το οποίο αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό της διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης όλων των δήμων της χώρας.

Το έργο, ύψους άνω των 32 εκατ. ευρώ, προκηρύχθηκε χθες και η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ενέταξε τη χρηματοδότησή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Ετσι, σε μια εποχή που το ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει πόρους για την απόκτηση εξοπλισμού πολύ πιο χρήσιμου και ωφέλιμου για τους πολίτες και την κοινωνία (π.χ. ασύρματοι ΕΛ.ΑΣ.), διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να βρίσκουν θέσεις στάθμευσης οι δημότες ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου που φέρει τον τίτλο «Διαμόρφωση στρατηγικής για τις έξυπνες πόλεις και υλοποίηση εθνικού συστήματος διαχείρισης στάθμευσης», ο προϋπολογισμός υλοποίησης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ανάλογο ΦΠΑ. Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, το αντικείμενο του έργου μπορεί να επεκταθεί κατά 30%, δηλαδή να ανέλθει σε 26 εκατ. ευρώ. Αν σε αυτό προστεθεί και ο ΦΠΑ, το τελικό κόστος του έργου, το οποίο θα έχει διάρκεια τέσσερα έτη, ανέρχεται σε 32,2 εκατ. ευρώ.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να βρεθεί ο ένας και μοναδικός φορέας, ο οποίος θα συνάψει μια τετραετούς διάρκειας συμφωνία-πλαίσιο με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την ανάπτυξη των συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης στάθμευσης στους δήμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!