Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Αθήνας – Μόσχας
[Η Καθημερινή]: Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Αθήνας – Μόσχας

[Η Καθημερινή]: Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Αθήνας – Μόσχας

Κλιμακώνει η Αθήνα τις αντιδράσεις της κατά της Ρωσίας, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Μόσχας για απελάσεις στελεχών της ελληνικής πρεσβείας, αλλά και το μπαράζ επιθετικών δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων. Η Αθήνα υπενθυμίζει τους λόγους για τους οποίους αρχικά απελάθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες, ενώ στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που εκδόθηκε ως απάντηση στα αντίποινα της Μόσχας, περιγράφεται ως υπονομευτική η δράση της «Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινείας Εταιρείας». Το πλέον σημαντικό στοιχείο της αντίδρασης της Αθήνας είναι η πρώτη επίσημη αποτύπωση της στενής σχέσης που έχει πλέον η Μόσχα με την Αγκυρα σε ζητήματα ασφαλείας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Μόσχα, «από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια». Για την Αθήνα «η Ρωσία, αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική».

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με τίτλο «Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον: Νηφάλια και σταθερά», επισημαίνεται ότι, σε αντίθεση με τις απελάσεις στις οποίες προέβη η Αθήνα, εκείνες της Μόσχας δεν στηρίζονταν σε κανένα στοιχείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!