Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Πρωτοβουλίες Τσίπρα με στόχο την ψήφο των νέων
[Η Καθημερινή]: Πρωτοβουλίες Τσίπρα με στόχο την ψήφο των νέων

[Η Καθημερινή]: Πρωτοβουλίες Τσίπρα με στόχο την ψήφο των νέων

Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, ίδιος στόχος. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να παρευρεθεί, με απόσταση λίγων ωρών μεταξύ τους, σε δύο δράσεις οι οποίες είχαν στο επίκεντρο το ίδιο εκλογικό κοινό: τους νέους ανθρώπους. Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Αλ. Τσίπρας μίλησε σε μια «εναλλακτική» εκδήλωση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου στο θέατρο «Κιβωτός», ανταλλάσσοντας για περίπου δύο ώρες απόψεις με νέους και νέες, ενώ την Τρίτη το πρωί βρέθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος», που βρίσκεται στο campus του «Δημόκριτου», συνομιλώντας με νέους ερευνητές και επιστήμονες σε μια συζήτηση με θέμα «Το μέλλον είναι εδώ: Από το brain drain στο brain gain».

Ο πρωθυπουργός και στις δύο παρεμβάσεις του εστίασε στους νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τονίζοντας πως στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι αφενός η αναστροφή του brain drain, αφετέρου η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εντός της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί νέα διαρροή στο μέλλον. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θέλησε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στη νέα γενιά, σημειώνοντας πως «θα βρει το νήμα της αντίστασης απρόσμενα» και προσθέτοντας πως έχει αναθαρρήσει από το πανευρωπαϊκό κίνημα των μαθητών για την κλιματική αλλαγή.

Πίσω από τις δύο συναπτές δράσεις του κ. Τσίπρα κρύβεται μια αθέατη «μάχη» για την εκλογική επικράτηση στις νέες ηλικίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!