Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πρωτομαγιά ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο
[Η Καθημερινή]: Πρωτομαγιά ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο

[Η Καθημερινή]: Πρωτομαγιά ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου. Οπως προκύπτει από την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, από την Πρωτομαγιά σταματούν οι φυσικοί πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων, οι οποίοι θα γίνονται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου.

Μάλιστα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων, όπως σημειώνεται στη σχετική διάταξη. Ωστόσο, αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι εάν το ελληνικό Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα πλατφόρμα των συμβολαιογράφων ή θα προχωρήσει στη δημιουργία νέας. Πάντως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί καινούργια πλατφόρμα, εφόσον βέβαια μπορούν οι συμβολαιογράφοι να τους φιλοξενήσουν.

Σε κάθε περίπτωση στις αρχές Μαΐου, διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην εφορία θα εκπλειστηριαστούν με ηλεκτρονικό τρόπο σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς ο νόμος προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική.

Οπως προκύπτει από τη διάταξη πλειστηριασμοί που έχουν ήδη ορισθεί να πραγματοποιηθούν μετά την 30ή Απριλίου 2018 και έχει ήδη γίνει η σχετικά προδικασία, θα γίνουν και αυτοί ηλεκτρονικά και μάλιστα θα πρέπει να εκδοθεί νέα περίληψη του προγράμματος, το οποίο πρέπει να κοινοποιηθεί στον οφειλέτη 40 ημέρες πριν από τον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα ακόμα και για χρέη άνω των 500 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!