Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η Ευρώπη
[Η Καθημερινή]: Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η Ευρώπη

[Η Καθημερινή]: Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η Ευρώπη

«Μετά τις γερμανικές εκλογές θα έχουμε δύο “καθαρά” χρόνια, με νωπή εντολή σε Βερολίνο και Παρίσι, για να προωθήσουμε αλλαγές στην Ευρώπη. Κάντε αυτό που σας αναλογεί από το πρόγραμμα γρήγορα, για να μας απασχολήσει η Ελλάδα όσο το δυνατόν λιγότερο».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό ήταν το μήνυμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, προς τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, μάλιστα, εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί από τον Αύγουστο του 2018 και μετά να ασχοληθεί ξανά με το ελληνικό ζήτημα. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν ότι αυτή ακριβώς η διάθεση της ευρωπαϊκής ηγεσίας να εστιάσει στα μεγάλα ζητήματα αναμόρφωσης της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης, διαμορφώνει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ομαλή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και την έξοδο από το μνημόνιο με σχετικά ήπιους όρους.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον εκτιμά, επίσης, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, στη νέα θητεία της, η οποία πιθανότατα θα είναι και η τελευταία, θα λειτουργήσει περισσότερο με όρους πολιτικής παρακαταθήκης και του «αποτυπώματος» που θα αφήσει η ηγεσία της όχι μόνο στη Γερμανία αλλά συνολικά στην Ευρώπη. Ετσι, καθώς δεν θα περιορίζεται πια από την πίεση μιας νέας έκθεσής της στην εκλογική διαδικασία, θα είναι περισσότερο απελευθερωμένη στους χειρισμούς της τόσο έναντι της κυβέρνησής της όσο και σε σχέση με τις πρόσκαιρες διαθέσεις της κοινής γνώμης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!