Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Πρώτη Κυρία, αλλά χωρίς θεσμικό ρόλο η Μπριζίτ Μακρόν
[Η Καθημερινή]: Πρώτη Κυρία, αλλά χωρίς θεσμικό ρόλο η Μπριζίτ Μακρόν

[Η Καθημερινή]: Πρώτη Κυρία, αλλά χωρίς θεσμικό ρόλο η Μπριζίτ Μακρόν

ΠΑΡΙΣΙ. Το κείμενο «κατά της θέσπισης θέσης Πρώτης Κυρίας για την Μπριζίτ Μακρόν», που κυκλοφορεί εδώ και δύο εβδομάδες στο Ιντερνετ, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 190.000 υπογραφές και έχει ως στόχο να βάλει φραγμό στα σχέδια του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη σύζυγο του αρχηγού του κράτους να αποκτήσει προϋπολογισμό από τους δημόσιους πόρους», αναφέρεται στο κείμενο που έχει ανεβεί στο change.org με πρωτοβουλία του Τιερί

Πολ Βαλέτ, ο οποίος παρουσιάζεται ως «ζωγράφος, συγγραφέας και ενεργός πολίτης».

«Η Μπριζίτ Μακρόν διαθέτει αυτήν τη στιγμή μια ομάδα δύο – τριών συνεργατών, καθώς και δύο γραμματείς και δύο φρουρούς», αναφέρεται στο κείμενο το οποίο αφορά τις οικονομίες που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

«Καταγγέλλουμε με δριμύτητα όλες τις σεξιστικές επιθέσεις κατά της Μπριζίτ Μακρόν και δεν θέτουμε σε αμφισβήτηση τις ικανότητές της», τονίζεται στο κείμενο.

«Ωστόσο, σε μια περίοδο ηθικοποίησης της γαλλικής πολιτικής ζωής», με την υιοθέτηση στις αρχές του Αυγούστου νομοσχεδίου που απαγορεύει την απασχόληση των μελών της οικογενείας των υπουργών και των βουλευτών ως συνεργατών τους, «δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την πρωτοβουλία για τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος για τη σύζυγο του αρχηγού του κράτους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!