Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Πρώτη οικοδόμηση ισραηλινού οικισμού την τελευταία 25ετία στη Δυτική Όχθη
[Η Καθημερινή]: Πρώτη οικοδόμηση ισραηλινού οικισμού την τελευταία 25ετία στη Δυτική Όχθη

[Η Καθημερινή]: Πρώτη οικοδόμηση ισραηλινού οικισμού την τελευταία 25ετία στη Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα την οικοδόμηση ενός νέου οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, την ώρα που Aμερικανοί απεσταλμένοι προσπαθούν να επανεκκινήσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε τέλμα, κυρίως εξαιτίας των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, κατήγγειλε αμέσως μια «απόπειρα να οδηγηθούν σε αποτυχία οι αμερικανικές προσπάθειες», υποστηρίζοντας πως η οικοδόμηση του οικισμού αποδεικνύει πως «το Ισραήλ δεν πιστεύει σε αυτές».

«Έπειτα από δεκαετίες, έχω το προνόμιο να είμαι ο πρωθυπουργός που κατασκευάζει έναν νέο οικισμό στην Ιουδαία-Σαμάρεια», έγραψε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Η Ιουδαία-Σαμάρεια είναι το βιβλικό όνομα που χρησιμοποιείται από τους ισραηλινούς ηγέτες για τη Δυτική Όχθη, μια μικρή παλαιστινιακή περιοχή που κατέχεται εδώ και 50 χρόνια από τον ισραηλινό στρατό και στην οποία ζουν αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 400.000 έποικοι, παράνομα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες επί του εδάφους, όπως έχω υποσχεθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός για τους εποίκους της Αμόνα», δήλωσε σήμερα ο Νετανιάχου.

Ο οικισμός Αμιτσάι, ο πρώτος που κατασκευάζεται έπειτα από 25 χρόνια, αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου σαράντα οικογένειες που εγκατέλειψαν τον Φεβρουάριο την Αμόνα, έναν οικισμό που θεωρείται παράνομος ακόμη και σύμφωνα με το ισραηλινό δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!