Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Οι πρώτες σελίδες της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου
[Η Καθημερινή]: Οι πρώτες σελίδες της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου

[Η Καθημερινή]: Οι πρώτες σελίδες της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου

Με τζαζ και σουίνγκ, από την Big Band του Δήμου Αθηναίων στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, θα γραφτούν οι πρώτες «σελίδες» της Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018, στα εγκαίνια της ερχόμενης Δευτέρας (23 Απριλίου). Την ίδια ημέρα το Ηρώδειο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 10 μ.μ. για μια βραδιά λογοτεχνικής ανάγνωσης, «για όσο αντέξουμε», όπως ειπώθηκε στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος για το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου, όπου οι διοργανωτές μίλησαν αρκετές φορές για «εκπλήξεις» που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες (συνολικά θα είναι πάνω από 250) με τις επισκέψεις των συγγραφέων Ιαν Μακ Γιούαν, Θοδωρή Καλλιφατίδη, Τζορτζ Σόντερς, Χάνια Γιαναγκιχάρα, Τζον Κόνολι να ξεχωρίζουν για το βιβλιόφιλο κοινό. «Θέλουμε να φτάσει το βιβλίο σε κάθε γειτονιά», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αυτό θα επιτευχθεί με λογοτεχνικούς θεματικούς περιπάτους, «απρόσμενες» αναγνώσεις σε σημεία της πόλης, εκπαιδευτικά εργαστήρια στα Ανοιχτά Σχολεία, εκδηλώσεις από τις δημοτικές βιβλιοθήκες και το πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες» που διοργανώνει η ΠΥΡΝΑ σε 75 βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, αφιερώματα, όπως στο Νέο Γαλλικό Νουάρ των εκδόσεων Αγρα κ.ά.

Ιδρύματα και φορείς, όπως η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, το Ωδείο Αθηνών, η Γαλλική Σχολή θα ανοίξουν τα αρχεία τους, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο θα διοργανώσει (τον Ιούνιο) μια σπονδυλωτή ξενάγηση, από την προφορικότητα στις βιβλιοθήκες της ύστερης αρχαιότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!