Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 7 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πρόστιμο στη «Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα» για συμμετοχή σε καρτέλ
[Η Καθημερινή]: Πρόστιμο στη «Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα» για συμμετοχή σε καρτέλ

[Η Καθημερινή]: Πρόστιμο στη «Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα» για συμμετοχή σε καρτέλ

Πρόστιμο ύψους 153.726,77 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφασή της στην εταιρεία «Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα» για συμμετοχή της στο «καρτέλ των καλλυντικών». Το πρόστιμο αφορά παραβάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού, που έγιναν σε προηγούμενη περίοδο, από το 2003 έως το 2006, όμως πλέον η εταιρεία είναι πτωχευμένη, με απόφαση μάλιστα που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι σε ανάλογες παραβάσεις, δηλαδή απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη περί καθορισμού τιμών λιανικής για την ίδια περίοδο (1/7/2003 έως 30/6/2006), προχώρησε και η εταιρεία «Hondos Center ΑΕΕ Πολυκαταστήματα». Στην εταιρεία αυτή, ωστόσο, δεν επιβλήθηκε πρόστιμο αλλά σύσταση, ώστε στο μέλλον να μην προβαίνει προς το δίκτυό της, άμεσα ή έμμεσα, σε καθορισμό τιμών μεταπώλησης.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποτελεί τη μία διάσταση του «καρτέλ των καλλυντικών». Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου η Αρχή εξέδωσε απόφαση με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 1.053.595 ευρώ σε οκτώ εταιρείες συμφερόντων των αδερφών Χόντου, για οριζόντια σύμπραξη (καρτέλ) στον καθορισμό των τιμών λιανικής πώλησης των προϊόντων τους. Το πρόστιμο αυτό ήταν μειωμένο κατά 15% σε σύγκριση με αυτό που θα επιβαλλόταν κανονικά, καθώς οι εταιρείες συμμετείχαν στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!