Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων στη Wells Fargo επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές
[Η Καθημερινή]: Πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων στη Wells Fargo επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές

[Η Καθημερινή]: Πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων στη Wells Fargo επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές

Οι αμερικανικές κανονιστικές αρχές επέβαλαν χθες πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων στην τράπεζα Wells Fargo επειδή εξανάγκαζε πελάτες της να αγοράσουν προϊόντα της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται επί κυβερνήσεως Τραμπ. Το πρόστιμο αποτελεί μέρος του συμβιβασμού που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και της υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή. Οι κανονιστικές αρχές τιμωρούν τη Wells Fargo επειδή εξανάγκαζε τους πελάτες της να αγοράζουν ασφαλιστικά προϊόντα για τα αυτοκίνητά τους τα οποία δεν είχαν ανάγκη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα που δέχεται η Wells Fargo, η οποία επί πολλά χρόνια εθεωρείτο ότι διέθετε την καλύτερη διοίκηση μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών, αλλά τελευταία βρίσκεται στη δίνη σοβαρών κρίσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει σκληρή στάση κατά της Wells Fargo, προειδοποιώντας πέρυσι την τράπεζα ότι είναι πιθανόν να της επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Τραμπ επιθυμεί να απορρυθμίσει το κανονιστικό πλαίσιο των τραπεζών.

Ο προσωρινός διοικητής της υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Μικ Μουλβάνι, έχει ασκήσει μεγάλη πίεση για την επιβολή του προστίμου στη Wells Fargo, ενώ το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβάλει στην ιστορία της η υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή. Ταυτόχρονα, ο Μουλβάνι εργάζεται σκληρά για να αποδυναμώσει την υπηρεσία, η οποία αποτελεί «αγκάθι» στα πλευρά της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!