Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή εκτιμά το QCM
[Η Καθημερινή]: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή εκτιμά το QCM

[Η Καθημερινή]: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή εκτιμά το QCM

Τώρα αρχίζει η πραγματική υπόθεση της Folli Follie και τα σημαντικότερα ακολουθούν, σημειώνει στην «Κ» ο επικεφαλής του QCM, το fund το οποίο με την έκθεσή του στις αρχές Μαΐου προκάλεσε σάλο στην αγορά, Γκάμπριελ Γκρέγκο.

«Σέβομαι την απόφαση της ελληνικής εποπτικής αρχής, και είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολύ περισσότερη πληροφόρηση και πολύ περισσότερα στοιχεία έναντι της Folli Follie από ό,τι έχει το QCM», σημειώνει χαρακτηριστικά. Eτσι, συμπληρώνει, «εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι ακόμα και μετά τρεις ολόκληρους μήνες υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ελληνικής εισηγμένης, καθώς αυτό που είναι σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό περιβάλλον αποτροπής της εγκληματικής συμπεριφοράς, η οποία οδηγεί σε δεκάδες εκατομμύρια ζημιών για τους μετόχους εταιρειών». Oπως τονίζει ο κ. Γκρέγκο, τα πρόστιμα τα οποία επέβαλε η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι μόνον η αρχή και όχι το τέλος της υπόθεσης της Folli Follie. «Το πιο σημαντικό είναι ότι η υπόθεση οδηγείται άμεσα στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας το ύψος των προστίμων, το οποίο σύμφωνα με κύκλους της αγοράς κρίνεται ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με την έκταση της φερόμενης εξαπάτησης, ο κ. Γκρέγκο σημειώνει ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη και το τι θα ακολουθήσει. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν συμβατά με τη νομοθεσία για τα αδικήματα της χειραγώγησης και της κατάχρησης και επεβλήθησαν καθώς η εισηγμένη δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν την ορθότητα των οικονομικών της καταστάσεων για το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!