Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Προσπάθεια αισιοδοξίας στην Ανδρο
[Η Καθημερινή]: Προσπάθεια αισιοδοξίας στην Ανδρο

[Η Καθημερινή]: Προσπάθεια αισιοδοξίας στην Ανδρο

Με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη από τη Λαϊκή Σκηνή Ανδρου θα ξεκινήσει το φετινό διεθνές φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου του νησιού που μπαίνει αισίως στον πέμπτο χρόνο του.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και διευθυντής του φεστιβάλ Παντελής Βούλγαρης δημιούργησε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής, παραστάσεις που ξεχώρισαν την περασμένη θεατρική σεζόν και εκείνες που θα κριθούν στη φετινή Επίδαυρο αλλά φαίνονται ενδιαφέρουσες με μια πρώτη ματιά. Ετσι, από τις 31 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου, η σκηνή του ανοιχτού θεάτρου στη χώρα της Ανδρου θα φιλοξενήσει το «Υψωμα 731» του Αρη Μπινιάρη, τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, τη «Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι του Ησίοδου» που σκηνοθετεί η Σοφία Πάσχου, «Το ευχαριστημένο» από τον Δημήτρη Τάρλοου και την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Πάχου από τον Θεατρικό Ομιλο Σύρου «Απόλλων».

«Είναι μια προσπάθεια αισιοδοξίας», είπε ο κ. Βούλγαρης στην παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ. Τα μεγάλα ονόματα δεν λείπουν από τη διοργάνωση, αλλά δεν υποσκελίζουν τους νέους καλλιτέχνες. «Ο πρώτος χρόνος ήταν δοκιμαστικός, κάναμε τα βήματά μας και την τέταρτη φορά καταλάβαμε ότι έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Στόχος μας τώρα είναι να ανοίξουμε αυτή την καλοκαιρινή συνάντηση και τον χειμώνα στην Ανδρο και να συνεργαστούμε περισσότερο με τη Σύρο», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!