Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Προσλήψεις σχεδιάζει ένας στους τέσσερις εργοδότες το δεύτερο τρίμηνο του 2018
[Η Καθημερινή]: Προσλήψεις σχεδιάζει ένας στους τέσσερις εργοδότες το δεύτερο τρίμηνο του 2018

[Η Καθημερινή]: Προσλήψεις σχεδιάζει ένας στους τέσσερις εργοδότες το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Θετικές προοπτικές απασχόλησης σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις περιφέρειες της χώρας αναμένουν οι εργοδότες, εντός του επόμενου τριμήνου, καταγράφοντας την ισχυρότερη πρόβλεψη των τελευταίων τουλάχιστον 9 ετών, σε έρευνα της ManpowerGroup.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους τέσσερις εργοδότες (26%) προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και μόλις το 5% αναμένει μείωση, ενώ το 65% δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που διενεργεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ManpowerGroup με στόχο την καταγραφή των προθέσεων για προσλήψεις το διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2018, οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα ανέρχονται στο +16%. Είναι δε, βελτιωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

«Οι προοπτικές προσλήψεων των εργοδοτών για το β΄ τρίμηνο του 2018 είναι πολύ πιο δυνατές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, καθώς η πορεία για βιώσιμη ανάπτυξη εντός του 2018 συνδέεται στενά με την προσέλκυση και επιλογή υποψήφιων ταλέντων που θα απελευθερώσουν με ταχύ ρυθμό τον εταιρικό ψηφιακό μετασχηματισμό επιτυχώς», σημειώνει η γενική διευθύντρια της ManpowerGroup Ελλάδας και Κύπρου Φανή Κλειδά.

Να σημειωθεί ότι πρόθεση για αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το β΄ τρίμηνο του 2018 καταγράφεται και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας της έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!