Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πρόσκληση υποβολής προσφορών για παραχώρηση περιοχών σε Κρήτη και Ιόνιο
[Η Καθημερινή]: Πρόσκληση υποβολής προσφορών για παραχώρηση περιοχών σε Κρήτη και Ιόνιο

[Η Καθημερινή]: Πρόσκληση υποβολής προσφορών για παραχώρηση περιοχών σε Κρήτη και Ιόνιο

Δημοσιεύθηκε, χθες, στην Eπίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η πρόσκληση υποβολής προσφορών για την παραχώρηση τριών νέων περιοχών στην Κρήτη και στο Ιόνιο.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στους σχετικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Ενέργειας έπειτα από αιτήματα πετρελαϊκών εταιρειών. Συγκεκριμένα, η Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ, η οποία ενδιαφέρεται για δύο θαλάσσιες περιοχές νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης και η Energean Oil & Gas για θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του μπλοκ 2 στο Ιόνιο. Η πρώτη περιοχή αποτελεί προέκταση της αποκαλούμενης Λεκάνης του Ηροδότου όπου έχουν εντοπιστεί τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ, ενώ η περιοχή του Ιονίου ανήκει στην ευρύτερη Περιαδριατική Ζώνη και θεωρείται ότι έχει γεωλογική συγγένεια με τις υπό έρευνα και υπό εκμετάλλευση περιοχές του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η διαδικασία fast track, με την οποία «τρέχουν» οι δύο διαγωνισμοί, σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρίτους, τότε το Δημόσιο θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές που τους προκάλεσαν. Εάν υποβληθούν προσφορές από τρίτους, τότε θα αξιολογηθούν με τα κριτήρια που προβλέπονται στην προκήρυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!