Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Προσφορά άνω των 50 εκ. για τις θυγατρικές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Σερβία
[Η Καθημερινή]: Προσφορά άνω των 50 εκ. για τις θυγατρικές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Σερβία

[Η Καθημερινή]: Προσφορά άνω των 50 εκ. για τις θυγατρικές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Σερβία

Σε ποσό της τάξης των 50 εκατομμύριων ευρώ ανέρχεται η μόνη βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε στον διαγωνισμό της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την πώληση των δυο θυγατρικών της στην Σερβία. Σύμφωνα με πηγές της “Κ” το ποσό αυτό είναι διπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων της ΕΒΖ και της αγοράς για την αξία των δυο μονάδων.

Την προσφορά υπέβαλε η σερβική ΜΚ Group ενώ στην προηγούμενη φάση, αυτή των δεσμευτικών προσφορών, είχαν υποβληθεί τρεις προτάσεις: της MK Group, της αυστριακής Agrana και της κοινοπραξίας της γαλλικής Cristal Union με την κροατική Viro Tvornica. Η Agrana σύμφωνα με πηγές της αγοράς, είχε δώσει την χαμηλότερη προσφορά, ενώ η γαλλοκροατική κοινοπραξία υπέβαλε προσφορά που υπολείπεται των 50 εκατ. σημαντικά και επιπλέον συνδέεται με αιρεσιμότητες, αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι στην Κ. Έτσι ως πλειοδότης φέρεται η MK Group, που είναι και η μόνη που κατέθεσε βελτιωμένη προσφορά.

Τα 50 εκατομμύρια που μπορεί να εισπράξει η ΕΒΖ, σύμφωνα με το πλάνο εξυγίανσης της εταιρείας που έχει συμφωνηθεί τόσο με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς όσο και με την κυβέρνηση, θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή μέρους του χρέους της τάξης των 150 εκατομμυρίων που οφείλει στην Τράπεζα Πειραιώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!