Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Προσφυγικό: Νέες θέσεις φιλοξενίας
[Η Καθημερινή]: Προσφυγικό: Νέες θέσεις φιλοξενίας

[Η Καθημερινή]: Προσφυγικό: Νέες θέσεις φιλοξενίας

Τη μεταφορά χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δρομολογεί η κυβέρνηση προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα hotspots, στον απόηχο της κατακραυγής για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν κυρίως στη Μόρια της Λέσβου. Συγκεκριμένα, ενώ ήδη είναι έτοιμες 3.000 νέες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα, σχεδιάζεται εκτάκτως η δημιουργία ακόμα 3.000 θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, έλαβε το πράσινο φως από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα πέραν των ήδη προβλεφθέντων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου, διάρκειας περισσότερο των δύο ωρών, όπου συζητήθηκαν τόσο οι λεπτομέρειες εφαρμογής του σχεδίου όσο και ο τρόπος χρηματοδότησής του μέσω κοινοτικών κονδυλίων. Πρακτικά, δεδομένου ότι η κοινοτική χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πραγματοποιείται μέσω συγκεκριμένων εργαλείων, απαιτούνται διεργασίες προκειμένου να απελευθερωθούν κονδύλια και να διοχετευθούν στη δημιουργία θέσεων φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Βίτσα και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.


Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο στο υπ. Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!