Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Προσέγγιση στα Μετέωρα ως κορύφωση ενός προσωπικού βιώματος
[Η Καθημερινή]: Προσέγγιση στα Μετέωρα ως κορύφωση ενός προσωπικού βιώματος

[Η Καθημερινή]: Προσέγγιση στα Μετέωρα ως κορύφωση ενός προσωπικού βιώματος

Σαν απόσταγμα μιας βιωματικής εμπειρίας, οι φωτογραφίες των Μετεώρων είναι για τον Αιμιλιανό Γκέκα μία συνάντηση στον δρόμο της προσωπικής ανέλιξης. Περισσότερο, διαφαίνεται μια πορεία αυτογνωσίας αλλά και κατανόησης του γενέθλιου τόπου, της φωτογραφικής διαδικασίας, της εμβάθυνσης στον εαυτό. Ο Αιμιλιανός Γκέκας, συντηρητής έργων τέχνης και εσχάτως φωτογράφος, περιέλαβε τις φωτογραφίες που έβγαλε στα Μετέωρα σε ένα λεύκωμα και αυτό φαίνεται να έχει την εξωστρεφή λειτουργία μιας εσωτερικής υπόθεσης.

Είχε τελειώσει τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο όταν μένοντας για μεγάλο διάστημα μακριά από τα Μετέωρα «κατάλαβε πόσο πολύ ήταν δεμένος και ίσως εξαρτημένος μαζί τους». «Γι’ αυτό μου γεννήθηκε η ιδέα να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή, για να μπορέσω έτσι να αποτυπώσω έστω και κάτι ελάχιστο από τη μετεωρίτικη ατμόσφαιρα. Κάπως έτσι έγινε το ξεκίνημά μου στη φωτογραφία».

«Με την επιστροφή μου από τις σπουδές και ζώντας πλέον στον αγαπημένο μου τόπο, ευτυχής συγκυρία έφερε έτσι τα πράγματα ώστε να γνωρίσω τον μέντορά μου στη φωτογραφία, τον διάσημο και πολυβραβευμένο Ελληνογάλλο Μανώλη Coupé-Καλομοίρη», λέει ο Αιμιλιανός Γκέκας. «Γνωριστήκαμε τυχαία στα Μετέωρα, την ώρα που παρέδιδε μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας τοπίου στους μαθητές που είχε μαζί του. Αφού με είδε πολύ πρόθυμο και μια και χρειαζόταν κάποιον ντόπιο για να τους δείχνει τα μονοπάτια ανάμεσα από τους βράχους, με προσκάλεσε να παρακολουθήσω το υπόλοιπο σεμινάριο, όπως και έγινε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!