Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Προς τίμημα 1,1 δισ. ευρώ για την παράταση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
[Η Καθημερινή]: Προς τίμημα 1,1 δισ. ευρώ για την παράταση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

[Η Καθημερινή]: Προς τίμημα 1,1 δισ. ευρώ για την παράταση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρόμιου Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με αύξηση του τιμήματος από τα 600 εκατομμύρια ευρώ στα επίπεδα του 1,1 δισ. ευρώ κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ και ο ΔΑΑ. Με τον τρόπο αυτό το ΤΑΙΠΕΔ υπολογίζεται πως θα πιάσει τον στόχο των 2 δισ. ευρώ στα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως αναφέρουν κύκλοι σε στενή επαφή με την υπόθεση του ΔΑΑ για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου Αθηνών «οι καθυστερήσεις που υπήρξαν στις διαδικασίες ολοκλήρωσής της και η πολυπλοκότητα του έργου εντέλει οδήγησαν στην αύξηση του τιμήματος». Σε αυτό συνετέλεσαν παράγοντες όπως η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και του τουρισμού σε σχέση με το 2015 που αποτέλεσε βάση για την αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης.

«Η διαπραγμάτευση για την επέκταση της σύμβασης ξεκίνησε την άνοιξη 2016 και ολοκληρώθηκε έναν χρόνο μετά. Αυτές τις δύο χρονιές ο τουρισμός σημείωνε συνεχώς ρεκόρ αφίξεων και εσόδων. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν αύξηση κατά 10,5% το 2017 σε σύγκριση με το 2016, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 14.596 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε πέρυσι κατά 9,7%, στα 27,194 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 24,799 εκατ. ταξιδιωτών το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!