Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Προς καταψήφιση νομοσχεδίου από ΑΝΕΛ
[Η Καθημερινή]: Προς καταψήφιση νομοσχεδίου από ΑΝΕΛ

[Η Καθημερινή]: Προς καταψήφιση νομοσχεδίου από ΑΝΕΛ

Αναταράξεις στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της συγκυβέρνησης προκλήθηκαν χθες στη Βουλή όχι απλώς από την επιλογή των ΑΝΕΛ να δηλώσουν ότι καταψηφίζουν νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξαιτίας ρυθμίσεων που περιλαμβάνει και αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και δικαιώματα πολιτών ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο ο βουλευτής των συγκυβερνώντων Κ. Κατσίκης «πλαισίωσε» την εν λόγω καταψήφιση.

«Αδυνατώ να κατανοήσω την αναγκαιότητα συγκεκριμένης νομοθέτησης» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές και κοινωνικές μας αντιλήψεις ως Ελληνες πατριώτες και χριστιανοί, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στη βάση των αξιών, των αρχών και των πιστεύω μας».

Η τοποθέτηση αυτή, αν και προκάλεσε εντονότατη δυσφορία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεινε επί πολλή ώρα ασχολίαστη, γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τμήμα της αντιπολίτευσης. Υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύθηκε και η πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να ζητήσουν επί των συγκεκριμένων διατάξεων τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας – η οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα. Στόχος, όπως ελέχθη από παρατηρητές της συνεδρίασης, είναι να αναδειχθεί η διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ επί θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!