Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Προληπτικά κλειστά ΑΕΙ και σχολεία στα Ιωάννινα
[Η Καθημερινή]: Προληπτικά κλειστά ΑΕΙ και σχολεία στα Ιωάννινα

[Η Καθημερινή]: Προληπτικά κλειστά ΑΕΙ και σχολεία στα Ιωάννινα

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ αναβλήθηκαν αθλητικές διοργανώσεις για καθαρά προληπτικούς λόγους ύστερα από απόφαση των τοπικών αρχών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφάλειας σε όλα τα δημόσια κτίρια μετά τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου. Από το πρωί της Δευτέρας επιχειρούν δεκαέξι κλιμάκια μηχανικών, που ελέγχουν τα σχολικά και όλα τα δημόσια κτίρια.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα δικαστήρια της πόλης έως την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Στόχος των Αρχών είναι η αποφυγή συνωστισμού σε δημόσιους χώρους για τη διευκόλυνση του ελέγχου ύπαρξης τυχόν ζημιών». Η απόφαση αφορά το δικαστικό μέγαρο των Ιωαννίνων και το Ειρηνοδικείο Κόνιτσας.
«Αντιμετωπίσαμε το φαινόμενο με ψυχραιμία από την πρώτη στιγμή», δηλώνει στην «Κ» ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, οι εργασίες ελέγχου που εκπονούνται θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ και από την Τετάρτη η πόλη θα επιστέψει στους ρυθμούς της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!