Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Προκηρύχθηκε από την ΕΕΤΤ ο διαγωνισμός για την εκχώρηση των αδειών κινητής τηλεφωνίας
[Η Καθημερινή]: Προκηρύχθηκε από την ΕΕΤΤ ο διαγωνισμός για την εκχώρηση των αδειών κινητής τηλεφωνίας

[Η Καθημερινή]: Προκηρύχθηκε από την ΕΕΤΤ ο διαγωνισμός για την εκχώρηση των αδειών κινητής τηλεφωνίας

Προκηρύχθηκε χθες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ο διαγωνισμός για την ανανέωση των αδειών κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 1.800 MHz (DCS-1.800). Το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού δεν διαφοροποιείται σε σχέση με το σχέδιο τεύχους προκήρυξης που είχε γνωστοποιήσει στις αρχές Ιουλίου η ΕΕΤΤ. Ετσι, τόσο το τίμημα των αδειών/συχνοτήτων όσο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του διαγωνισμού δεν μεταβάλλονται. Οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καλούνται να καταβάλουν περί τα 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες και τις συχνότητες που αξιοποιούν στη ζώνη των 1.800 MHz, μέχρι τις αρχές του επόμενου Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού, η υποβολή των προσφορών έχει οριστεί να γίνει Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Επειτα από έναν περίπου μήνα εξέτασης των τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν, θα γίνει η δημοπρασία των συχνοτήτων που είναι προς παραχώρηση. Η δημοπρασία, αν και δεν ορίζεται ο χρόνος διεξαγωγής της, αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου. Βασική επιδίωξη είναι οι υπερθεματιστές να ανακοινωθούν 13 Νοεμβρίου 2017, έτσι ώστε η εκταμίευση του εκπλειστηριάσματος ή της προκαταβολής του να συντελεστεί μέσα στη χρονιά.

Η ΕΕΤΤ εκχωρεί 11 τμήματα συχνοτήτων, αξίας τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!