Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Προειδοποιήσεις από την ΕΚΤ και την BIS για ράλι των μετοχών
[Η Καθημερινή]: Προειδοποιήσεις από την ΕΚΤ και την BIS για ράλι των μετοχών

[Η Καθημερινή]: Προειδοποιήσεις από την ΕΚΤ και την BIS για ράλι των μετοχών

Τα 100 τρισ. δολάρια προσεγγίζει η κεφαλαιοποίηση των διεθνών χρηματιστηρίων για πρώτη φορά στην ιστορία, προκαλώντας ερωτήματα για τη διάρκεια αυτού του ράλι, που φαίνεται να μη σταματά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αναλυτές των αγορών προβληματίζονται από τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών, κυρίως στη Wall Street και σε μικρότερο βαθμό στην Ευρώπη. Δηλώνουν ότι βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποσυρθούν εγκαίρως όταν φθάσει η στιγμή της αναπροσαρμογής των μετοχών προς τα κάτω.

Εως τον Οκτώβριο, ο δείκτης Dow Jones είχε καταγράψει το 47ο ρεκόρ στη διάρκεια του 2017, ενώ την περασμένη εβδομάδα έσπασε το φράγμα των 24.000 μονάδων. Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) προστέθηκε στους οργανισμούς που προειδοποιούν για τη μεγάλη άνοδο των χρηματιστηρίων στον ανεπτυγμένο κόσμο. Ιλιγγιώδης είναι η άνοδος του ηλεκτρονικού νομίσματος Bitcoin αλλά και της αγοράς έργων τέχνης. Ο Βίτορ Κονστάντσιο μίλησε την περασμένη εβδομάδα για τους κινδύνους από μια διόρθωση στις τιμές των μετοχών και των ομολόγων στις αγορές. Οι κίνδυνοι αυτοί, πρόσθεσε, είναι εξωγενείς και παρατηρούνται κυρίως στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το ανησυχητικά αισιόδοξο περιβάλλον των χρηματιστηρίων είναι χαρακτηριστική η χαμηλή μεταβλητότητα των μετοχών. Οι τιμές τους ενισχύονται χωρίς να επηρεάζονται από τις εξελίξεις του Brexit, το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Καταλωνίας από την Ισπανία, το πέρασμα δύο καταστροφικών τυφώνων στις ΗΠΑ, ή και από τις αυξήσεις του βασικού επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στην Ουάσιγκτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!