Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Προγραμματική σύγκλιση, ο όρος του ΚΙΝΑΛ
[Η Καθημερινή]: Προγραμματική σύγκλιση, ο όρος του ΚΙΝΑΛ

[Η Καθημερινή]: Προγραμματική σύγκλιση, ο όρος του ΚΙΝΑΛ

«Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να προτείνει τους όρους για μια προοδευτική διακυβέρνηση ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση, όχι μόνο από τα μνημόνια». Η αποστροφή της Φώφης Γεννηματά κατά την πρόσφατη συνέντευξή της στο Action 24, μόνο τυχαία δεν ήταν. Συνεργάτες της προέδρου του κόμματος σχολίαζαν στην «Κ» πως η φράση αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής του κόμματος ενόψει εκλογών, καθώς επρόκειτο ουσιαστικά για απάντηση, όχι μόνο στον κ. Μητσοτάκη, αλλά και σε όλους όσοι προεξοφλούν πως το ΚΙΝΑΛ θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ.

Στο ΚΙΝΑΛ, άλλωστε, χτύπησαν «καμπανάκια» από τις έμμεσες αλλά σαφείς αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, πως μετά τις εκλογές «θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα στηριχθεί το Κίνημα Αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό στη Χαρ. Τρικούπη θέλουν να ανακόψουν οριστικά και αμετάκλητα αυτή τη συζήτηση, η οποία θεωρούν πως αλληλοτροφοδοτείται από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., με τη μεν κυβέρνηση να πιέζει με αυτό τον τρόπο «τον κόσμο της παράταξης», τη δε αξιωματική αντιπολίτευση να επιχειρεί να αποκτήσει «κεντροαριστερό άλλοθι». Με βάση τα ανωτέρω προέκυψε και η αναφορά της κ. Γεννηματά, παραπέμποντας ουσιαστικά την όποια συζήτηση πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο.

Το μήνυμα προς Μπούλμαν

Tην ίδια ώρα, το γεγονός ότι η κ. Γεννηματά δεν παρέστη στην ομιλία του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ούντο Μπούλμαν, που διοργανώθηκε από την ομάδα S&D και το Ιδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα, αποτελεί σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας προς το πρόσωπό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!