Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Προ των πυλών το τέταρτο μνημόνιο, επιμένει η Ν.Δ.
[Η Καθημερινή]: Προ των πυλών το τέταρτο μνημόνιο, επιμένει η Ν.Δ.

[Η Καθημερινή]: Προ των πυλών το τέταρτο μνημόνιο, επιμένει η Ν.Δ.

«Δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος». Με αυτή τη σαφή φράση σχολιάζουν στη Ν.Δ. την επόμενη μέρα στην οικονομία, που τυπικά θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε αναμένεται και το διάγγελμα Τσίπρα για την έναρξη της λεγόμενης «μεταμνημονιακής περιόδου». Στην Πειραιώς ωστόσο δεν συμμερίζονται καθόλου την αισιοδοξία της κυβέρνησης, πως κάτι «νέο» ξεκινάει από την 21η Αυγούστου. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως σημειώνουν πηγές, έτσι και αλλιώς «έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της εδώ και τρία χρόνια» πως «επιδιώκει μόνο την επικοινωνία και όχι την ουσία», αλλά και γιατί –κυρίως– υπάρχουν τα ανάλογα δυσοίωνα μηνύματα.

Στη Νέα Δημοκρατία, έχουν ήδη χτυπήσει «καμπανάκια», από το γεγονός πως η αστάθεια στην Ιταλία και η οικονομική κρίση στην Τουρκία επηρέασαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Οι «μετασεισμοί» αυτοί, που κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν ενόψει Σεπτεμβρίου καθώς η κατάσταση στις δύο γειτονικές χώρες είναι ιδιαιτέρως ρευστή, δημιουργούν εύλογη ανησυχία στο «γαλάζιο» οικονομικό επιτελείο, που βλέπει μια προσπάθεια τα πραγματικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η οικονομία της χώρας να μπουν «κάτω από το χαλί» στο όνομα μιας επικοινωνιακής διαχείρισης, που θα παρουσιάζει εξιδανικευμένη την κατάσταση της χώρας.

Επιπλέον, εν τοις πράγμασι, το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επηρεάστηκε από τις εξελίξεις σε Τουρκία – Ιταλία αποτυπώνει κάτι ακόμα, κάτι που, όπως σημειώνουν στη Ν.Δ., είναι εξόχως αρνητικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!