Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Πράσινο φως» για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων
[Η Καθημερινή]: «Πράσινο φως» για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων

[Η Καθημερινή]: «Πράσινο φως» για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων

Την επέκταση των πρώτων 4 κλαδικών συμβάσεων επικύρωσε χθες η ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ).

Με την υπογραφή μάλιστα της σχετικής υπουργικής απόφασης, το σύνολο των εργαζομένων στις τράπεζες, τις πρακτορειακές επιχειρήσεις, τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και στα γραφεία ταξιδίων και τουρισμού, όλης της χώρας, θα πρέπει να αμείβονται με βάση τα όσα προβλέπουν οι κλαδικές αυτές συμβάσεις. Υπολογίζεται ότι η επέκταση θα έχει θετική επίδραση σε χιλιάδες εργαζομένους, περίπου στο 1/4 των κατ’ εκτίμηση 70.000 ατόμων που απασχολούνται στους συγκεκριμένους κλάδους.

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΑΣΕ αποφασίστηκε να ζητηθούν τα στοιχεία προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου και εν συνεχεία επέκτασης της δεύτερης ομάδας κλαδικών συμβάσεων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του υπουργείου και ισχύουν για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία καθώς και στα μεταλλεία – λιγνιτωρυχεία όλης της χώρας.

Η νέα συνεδρίαση του συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, με στόχο έως το τέλος της εβδομάδας και πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη, να έχουν επεκταθεί συμβάσεις που θα αφορούν έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων.

Αναλυτικά, χθες αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση στο σύνολο του κλάδου των συμβάσεων που αφορούν τους όρους εργασίας των περίπου 40.000 τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και των περίπου 30.000 εργαζομένων στις πρακτορειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας, του υπαλληλικού προσωπικού ναυτιλιακών επιχειρήσεων και πρακτορείων όλης της χώρας και τέλος του υπαλληλικού προσωπικού εργαζομένων στα γραφεία ταξιδίων και τουρισμού όλης της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!