Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πράσινο φως από ΣτΕ για τουριστική επένδυση 1,5 δισ. στην Αταλάντη
[Η Καθημερινή]: Πράσινο φως από ΣτΕ για τουριστική επένδυση 1,5 δισ. στην Αταλάντη

[Η Καθημερινή]: Πράσινο φως από ΣτΕ για τουριστική επένδυση 1,5 δισ. στην Αταλάντη

H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τουριστική επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην παραθαλάσσια και δασική περιοχή Εξαρχος του Δήμου Λοκρών της Φθιώτιδας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξενοδοχεία, κατοικίες και γήπεδα γκολφ.

Ωστόσο, θα πρέπει να του σταλεί μέσα σε 15 ημέρες η εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης που να αποδεικνύει τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από την επένδυση αυτή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε διαβιβάσει, λόγω της σπουδαιότητας των συνταγματικών θεμάτων που ανέκυπταν, στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχή Εξαρχος Αταλάντης, του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδος.

Η επίμαχη περιοχή είναι στις υπώρειες του όρους Χλωμό, κοντά στον Δήμο Ορχομενού, και απέχει από τη θάλασσα περίπου 11 χλμ. Επίσης, με το ίδιο διάταγμα καθορίζονται οι χρήσεις γης, η μέγιστη εκμετάλλευση της όλης έκτασης κ.λπ.

Η έκταση ανέρχεται σε 12.351.470 τ.μ., εκ της οποίας έχουν δασικό χαρακτήρα τα 11.910.655 τ.μ. και μη δασικό τα 440.815,61 τ.μ., ενώ διαιρείται σε τρεις θυλάκους, τον «Νότο», τον «Ζέφυρο» και τον «Βορρά».

Οι εγκαταστάσεις –οι οποίες είναι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της στροφής στα μεγάλα και πολυτελή τουριστικά ξενοδοχεία, τα οποία προορίζονται για επιλεκτικό τουρισμό– προβλέπεται να περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!