Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: «Ποτέ δεν είχα το μυαλό πάνω από το κεφάλι»
[Η Καθημερινή]: «Ποτέ δεν είχα το μυαλό πάνω από το κεφάλι»

[Η Καθημερινή]: «Ποτέ δεν είχα το μυαλό πάνω από το κεφάλι»

Καθώς βαδίζω προς την Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διακρίνω την ψηλόλιγνη φιγούρα της. Οι υπάλληλοι της μεταφορικής εταιρείας βγάζουν από τα φορτηγά τα γλυπτά της και εκείνη τα παρακολουθεί σαν να είναι μωρά που κάνουν τα πρώτα βήματά τους. Σοφία Βάρη. Εικαστικός. Ετών 78, όπως μου λέει με το που καθόμαστε στην καφετέρια του κέντρου. «Δεν κρύβετε, λοιπόν, την ηλικία σας;» τη ρωτώ. Γελάει. «Γιατί να το κάνω; Το παρελθόν μας είναι πολύτιμο. Και τα χρόνια μας παράσημα», απαντά.

Για την επόμενη ώρα, στην αναζωογονητική δροσιά του κλιματιζόμενου χώρου, σε ένα διάλειμμα από το στήσιμο της έκθεσής της «Φόρμες και Αντιθέσεις», θα μιλήσουμε για πολλά. Για την τέχνη και την έμπνευση. Για την κριτική. Για τον σύζυγό της Φερνάντο Μποτέρο. Για την υστεροφημία. Για την Ελλάδα, που τόσο αγαπά.

Η κουβέντα αναπόφευκτα ξεκινά από το ΚΠΙΣΝ: δεκαέξι ασπρόμαυρα γλυπτά της μνημειακών διαστάσεων δεσπόζουν από σήμερα στην Αγορά του, «συνομιλώντας» με το κτιριακό συγκρότημα που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο και το ελληνικό φως. «Είναι υπέροχος χώρος, έχει απίστευτη ενέργεια, δεν τολμούσα ούτε να ονειρευτώ ότι θα έκανα ποτέ έκθεση εδώ. Νιώθω απερίγραπτη χαρά. Αλλά δεν σας κρύβω ότι, ταυτόχρονα, φοβάμαι λιγάκι. Νιώθω μεγάλη ευθύνη. Οποτε κάνω έκθεση, θέλω τα έργα μου να μην είναι ξένο σώμα στο περιβάλλον όπου παρουσιάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!