Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Το Ποτάμι ζητεί στήριξη για πρόταση μομφής κατά Ζουράρι
[Η Καθημερινή]: Το Ποτάμι ζητεί στήριξη για πρόταση μομφής κατά Ζουράρι

[Η Καθημερινή]: Το Ποτάμι ζητεί στήριξη για πρόταση μομφής κατά Ζουράρι

Μια δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε ξαφνικά χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής στον υφυπουργό Παιδείας Κ. Ζουράρι, έμελλε να φανερώσει τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, ως φαίνεται, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του συνόλου της κυβέρνησης.

Ολα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook του συνταγματολόγου Στ. Τσακυράκη, ο οποίος καυτηριάζοντας ως προκλητικά χυδαίο τον χαρακτηρισμό «μαλ…ες» που χρησιμοποίησε ο κ. Ζουράρις για όσους αποκάλεσαν τον Φιντέλ Κάστρο δικτάτορα, ζήτησε από την ακαδημαϊκή κοινότητα να αξιώσει την άμεση παύση του και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απευθύνουν μομφή έναντι «του τσαρλατάνου διανοούμενου» όπως τον περιέγραψε.

Την πρόταση Τσακυράκη υιοθέτησε αμέσως ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε και «προηγούμενα» με τον κ. Ζουράρι, καθώς, όταν ο τελευταίος ανέλαβε τα υπουργικά καθήκοντά του και υποστήριξε ότι «η χώρα τελεί υπό κατοχή», ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε απαξιωτικά ότι «αν ισχύει η δήλωση Ζουράρι, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δέχθηκε να γίνει δωσίλογος». Μόλις έγινε γνωστή η πρόταση Θεοδωράκη, επακολούθησαν ουκ ολίγα τηλεφωνήματα, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. αντιμετώπισαν αρχικώς θετικά την ιδέα, γνωρίζοντας βέβαια ότι θα έθεταν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη δύσκολη θέση όχι μόνον να υπερασπισθούν τη δήλωση Ζουράρι, αλλά να αιτιολογήσουν και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα. Μάλιστα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσαν στους ομολόγους τους του Ποταμιού ότι δεν έχουν καμία αντίρρηση να στηρίξουν αμέσως την πρόταση, επισημαίνοντάς τους, ωστόσο, ότι αυτή θα ήταν ατελέσφορη χωρίς τη σύμπραξη της Ν.Δ., καθώς για την πρόταση μομφής απαιτούνται κατ’ έλασσον 50 ψήφοι και επομένως δεν αρκούν οι 24 βουλευτές που αθροίζουν το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!