Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ποτάμι υπέρ Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας
[Η Καθημερινή]: Ποτάμι υπέρ Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

[Η Καθημερινή]: Ποτάμι υπέρ Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας προανήγγειλε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι η ασθενής οικονομική θέση της χώρας μέσα σε ένα τόσο ρευστό διεθνές περιβάλλον καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ τη συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων. «Ολοι μιλούν για συνεννόηση, αλλά θεσμοθετημένους θεσμούς δεν έχουμε», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ο υπεύθυνος Εξωτ. Πολιτικής του Ποταμιού, πρέσβης ε.τ. Γ. Κακλίκης, εξήγησε ότι «αυτό που επί της ουσίας προτείνεται είναι η συγκρότηση ενός εθνικού οργάνου το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την επίβλεψη όλων των θεμάτων εθνικής ασφαλείας, εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής άμυνας, χωρίς βέβαια να υποκαθιστά το ΚΥΣΕΑ το οποίο θα παραμείνει αμιγώς κυβερνητικό σώμα».

Αφορμή για να αναγγελθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στάθηκε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε το Ποτάμι (με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις και τον ρόλο της Ελλάδας) με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, της πρώην ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη, του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ Λ.Τσούκαλη, του καθηγητή Χρ. Ροζάκη και του ευρωβουλευτή Μ. Κύρκου.

«Ζούμε πια σε ένα επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον», είπε ο κ. Βούτσης ο οποίος έκρινε αναγκαίο να χαρακτηρίσει την Ε.Ε. «παράγοντα του προβλήματος, λόγω και των αντιλαϊκών προγραμμάτων που επιβάλλει και δημιουργούν τάσεις εθνικής αναδίπλωσης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!