Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Πομπέο προς Λαβρόφ: Προσηλωμένος στη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας ο Τραμπ
[Η Καθημερινή]: Πομπέο προς Λαβρόφ: Προσηλωμένος στη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας ο Τραμπ

[Η Καθημερινή]: Πομπέο προς Λαβρόφ: Προσηλωμένος στη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας ο Τραμπ

Την ανάγκη να παραμερισθεί η πολυετής δυσπιστία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο Σότσι.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι η καχυποψία και οι προκαταλήψεις ανάμεσα στις δύο χώρες υπονομεύουν την ασφάλεια και υπογράμμισε πως ελπίζει να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους:

«Βλέπουμε πως υπάρχουν υποψίες και προκαταλήψεις. Αυτό θέτει εμπόδια τόσο στην ασφάλεια τη δική μας όσο και τη δική σας. Νομίζουμε ότι είναι ώρα να κτίσουμε ένα πιο εποικοδομητικό πλαίσιο στις σχέσεις μας. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε εάν οι ομόλογοί μας στις ΗΠΑ, είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν. Ας το δοκιμάσουμε και να δούμε τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά προβληματικά ζητήματα στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ που πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο μέσω επειγόντων όσο και μέσω μακροπρόθεσμων μέτρων.

«Το γεγονός ότι έχουμε τη δεύτερη συνάντησή μας μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες με κάνει αισιόδοξους», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις παρατηρήσεις του Λαβρόφ, ο κ. Πομπέο είπε: «Είμαι εδώ σήμερα επειδή ο Πρόεδρος Τραμπ είναι αφοσιωμένος στη βελτίωση των σχέσεών μας. Εχουμε διαφορές και κάθε χώρα θα προστατεύσει τα συμφέροντά της και τους λαούς της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!