Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Πολλαπλάσια τα έμμεσα θύματα καταστροφών
[Η Καθημερινή]: Πολλαπλάσια τα έμμεσα θύματα καταστροφών

[Η Καθημερινή]: Πολλαπλάσια τα έμμεσα θύματα καταστροφών

Τα επίσημα θύματα του τυφώνα «Μαρία», ενός τροπικού κυκλώνα που έπληξε το Πουέρτο Ρίκο στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, είναι 64. Ομως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, στην πραγματικότητα τα θύματα της φυσικής καταστροφής μπορεί να φθάνουν τα 1.139. Πού οφείλεται αυτή η τεράστια διαφορά ανάμεσα στους δύο αριθμούς;

Στο ότι, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και του Πανεπιστημίου του Τέξας, συνήθως σε μια φυσική καταστροφή λαμβάνονται υπόψη μόνο τα άμεσα θύματα του φαινομένου και όχι τα έμμεσα, δηλαδή όσα θα πεθάνουν το επόμενο διάστημα από αιτίες σχετικές με το συμβάν. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου τυφώνα θύματα θεωρήθηκαν οι 64, των οποίων το πιστοποιητικό θανάτου ανέγραφε τον τυφώνα ως την αιτία του θανάτου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Αλέξις Ραούλ Σάντος, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Journal of American Medical Association, δήλωσαν ότι πέρα από όσους πεθαίνουν τη μέρα του περιστατικού, όπως συνέβη στον τυφώνα «Μαρία», υπάρχουν πρόσθετοι θάνατοι τους επόμενους μήνες, οι οποίοι επίσης θα πρέπει να αποδοθούν στη φυσική καταστροφή. Μόνο έτσι, όπως δήλωσε ο Σάντος, «θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα της πραγματικής ζημιάς και θα αποφύγουμε την επανάληψη της ιστορίας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, προκειμένου να αναθεωρήσουμε τα ισχύοντα πρωτόκολλα, τις πολιτικές και τις διαδικασίες διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!