Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 24 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Μ. Πολύζου: «Ο Μαραθώνιος είναι σώμα, ψυχή και πνεύμα»
[Η Καθημερινή]: Μ. Πολύζου: «Ο Μαραθώνιος είναι σώμα, ψυχή και πνεύμα»

[Η Καθημερινή]: Μ. Πολύζου: «Ο Μαραθώνιος είναι σώμα, ψυχή και πνεύμα»

«Ο Μαραθώνιος ταιριάζει στον Ελληνα, γιατί προϋποθέτει την ψυχική αντοχή και εμείς, ως λαός που έχουμε περάσει πολλά, έχουμε την αντοχή στο αίμα μας».

Στην πολύ μικρή ομάδα αυτών που μπορούν να μιλήσουν για τον Μαραθώνιο στην Ελλάδα αναμφισβήτητα περιλαμβάνεται το όνομα της Μαρίας Πολύζου. Του κοριτσιού που, όταν έτρεχε στους δρόμους της πόλης περί τα τέλη της δεκαετίας του 1980, αντιμετωπιζόταν με περιέργεια, αν όχι με χλεύη. Η Μαρία Πολύζου κλείνει σήμερα τα 50 της χρόνια και ως δώρο γενεθλίων στον εαυτό της θα τρέξει αύριο, για μία ακόμη φορά, την αυθεντική διαδρομή.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη δεκαετία του ’80, η Πολύζου έχει πετύχει πολλά. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο δρόμο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα, υπήρξε πρωταθλήτρια επί είκοσι συναπτά έτη και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 2:33:40.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός όσων, γύρω μου, αποφασίζουν αίφνης να τρέξουν τον Μαραθώνιο, το ερώτημα προς τη Μαρία Πολύζου είναι προφανές. Πώς ένας 40άρης-50άρης αποφασίζει ξαφνικά να διανύσει τον μαραθώνιο. «Πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα σε μία καίρια στιγμή για ένα άτομο. Γνωρίζω εκατοντάδες μαραθωνοδρόμους που, πίσω τους, κρύβονται προσωπικές ιστορίες». «Ετρεξαν τον μαραθώνιό τους» λέει η Πολύζου, με μία εμφανώς μεταφορική διάθεση, «είτε γιατί πέρασαν μία δύσκολη κατάσταση, έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο ή τη δουλειά τους, είτε για κάποιον ευχάριστο λόγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!