Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πωλήθηκαν 478.000 κινητά μέσω της πλατφόρμας Skroutz το 2018
[Η Καθημερινή]: Πωλήθηκαν 478.000 κινητά μέσω της πλατφόρμας Skroutz το 2018

[Η Καθημερινή]: Πωλήθηκαν 478.000 κινητά μέσω της πλατφόρμας Skroutz το 2018

Την πώληση 478.000 κινητών μέσω της υπηρεσίας Skroutz για το 2018 ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Γιώργιος Χατζηγεωργίου. Στην πράξη μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας διατίθετο πέρυσι μία συσκευή ανά λεπτό της ώρας. Μάλιστα, το στέλεχος της επιχείρησης αναφέρει ότι τέσσερα στα δέκα κινητά που πωλήθηκαν ήταν της κινεζικής κατασκευάστριας Xiaomi.

Eιδικότερα για την περασμένη χρονιά τα μερίδια πωλήσεων μέσω της υπηρεσίας Skroutz διαμορφώθηκαν ως εξής: Xiaomi 40,7%, Samsung 29,7%, Apple 7,9% Huawei 6,1%, Nokia 2,2%, Honor 1,6% κ.ο.κ. Τα μερίδια αναφέρονται σε τεμάχια και θεωρείται ότι σε αξίες τα μερίδια είναι διαφοροποιημένα. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ των πέντε πρώτων κινητών σε πωλήσεις μόνον μία συσκευή προέρχεται από την Ευρώπη (Nokia), ενώ δύο κατασκευαστές προέρχoνται από Κίνα (Xiaomi, Huawei), ένας από ΗΠΑ (Apple) και ένας άλλος από την Κορέα (Samsung).

Σύμφωνα με το στέλεχος της Skroutz, τα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις είναι τα Χiaomi Redmi Note 5, 6 pro με μεγάλη διαφορά από τα Samsung J5, J7. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες στρέφονται προς τα μεσαία και περιορισμένων δυνατοτήτων κινητά τηλέφωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπηρεσία Skroutz, το προϊόν της Apple με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το iPhone 7 και τελευταία το iPhone 8 plus. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι στις υπηρεσίες τύπου Skroutz στρέφονται τα λιγότερο οικονομικά ευκατάστατα οικονομικά στρώματα, που συνήθως αναζητούν φθηνές λύσεις και προϊόντα.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας πωλούνται κάτι λιγότερο από 2 εκατ. συσκευές κινητών τηλεφώνων, η υπηρεσία Skroutz αποτελεί ένα καλό δείγμα απεικόνισης τάσεων στη συγκεκριμένη αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!