Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σε πολυθεματικό πάρκο ψυχαγωγίας μετατρέπεται ο Ιππόδρομος
[Η Καθημερινή]: Σε πολυθεματικό πάρκο ψυχαγωγίας μετατρέπεται ο Ιππόδρομος

[Η Καθημερινή]: Σε πολυθεματικό πάρκο ψυχαγωγίας μετατρέπεται ο Ιππόδρομος

Με στόχο την αναβίωση των παλιών καλών ημερών του ελληνικού ιπποδρόμου, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε το νέο σχέδιο αναζωογόνησης των ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο Αττικής. Η νέα σελίδα που άνοιξε προχθές η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει στόχο όχι μόνον τον ενδιαφερόμενο για τις ιπποδρομίες αλλά για ολόκληρη την οικογένειά του.

Στην πράξη, με βασικό πυρήνα τις ιπποδρομίες, ο ΟΠΑΠ θέλει να καταστήσει τον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο ένα πολυθεματικό πάρκο που θα το ονομάζει Markopoulo Entertainment Park.

«Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι να μετατρέψουμε τις ιπποδρομίες σε μια από τις κορυφαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας στην Ελλάδα», είπε κατά την παρουσίαση των νέων σχεδίων ο Ντάμιαν Κόουπ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ. Ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει επενδύσει, κατά τα τρία τελευταία χρόνια που κατέχει την άδεια εκμετάλλευσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, πάνω από 84 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 40,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν στην άδεια της 20ετούς εκμετάλλευσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, 6,9 εκατ. ευρώ σε έπαθλα (προς αναβάτες, ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων κ.λπ.), 7,5 εκατ. σε μισθώματα του Ιππόδρομου και 29 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του στίβου.

Παρά τις υψηλές δαπάνες, ο Ιππόδρομος έφθινε καθώς η πενιχρή συμμετοχή (ίππων) με το ζόρι δημιουργούσε μια ιπποδρομιακή κούρσα ανά αγωνιστική ημέρα. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι τουλάχιστον 400 ίπποι και για να αποκτήσει ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, κάθε αγωνιστική ημέρα θα πρέπει να περιλάβει τουλάχιστον τρεις κούρσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!