Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Οι πωλητές έδωσαν τα ηνία στους αγοραστές
[Η Καθημερινή]: Οι πωλητές έδωσαν τα ηνία στους αγοραστές

[Η Καθημερινή]: Οι πωλητές έδωσαν τα ηνία στους αγοραστές

Θετικό ήταν το κλείσιμο της εβδομάδας για το ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους πωλητές να μην πρωταγωνιστούν αυτή τη φορά στις τελικές δημοπρασίες, έπειτα από αρκετές συνεδριάσεις. Τα ηνία πήραν οι λίγοι αγοραστές που έχουν απομείνει. Κάποιοι δεικτοβαρείς τίτλοι, κυρίως ο ΟΤΕ (+4,05%), έκαναν τη διαφορά, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη στην κατοχύρωση των 760 μονάδων. Ωστόσο, η συναλλακτική δραστηριότητα εξακολουθεί να προβληματίζει. Τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές φαίνεται να μην έχουν ακόμη αρκετές δυνάμεις για να αλλάξουν αισθητά την εικόνα της αγοράς, με αποτέλεσμα οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές να παραμένουν αβέβαιες.

Πάντως, υπάρχει μερίδα αναλυτών που εκτιμά ότι σύντομα αναμένεται να κλείσει το χάσμα βελτίωσης μεταξύ ομολόγων και χρηματιστηρίου, καθώς το Χ.Α. έχει μείνει αρκετά πίσω το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με τα ομόλογα, τα οποία έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος. Ωστόσο όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις των funds, που παραμένουν ο μεγάλος άγνωστος «Χ».

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,26%, στις 761,91 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 848,00 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 30,23 εκατ. ευρώ. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 1,99% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +0,94%.

Συνεχίστηκε η εικόνα των ιδιαίτερα χαμηλών τζίρων και του περιορισμένου εύρους διακύμανσης στην ελληνική αγορά την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Χρηματιστηριακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!