Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Πολεμικό κλίμα στην Ιεραρχία
[Η Καθημερινή]: Πολεμικό κλίμα στην Ιεραρχία

[Η Καθημερινή]: Πολεμικό κλίμα στην Ιεραρχία

Τα μαχαίρια ακονίζονται στην Ιεραρχία, καθώς δελφίνοι του αρχιεπισκοπικού θρόνου επιχειρούν να αμφισβητήσουν ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ενόψει της εκλογής νέου μητροπολίτη στην πλούσια μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης. Ωστόσο, και ο κ. Ιερώνυμος ετοιμάζει την άμυνά του διά της επιθέσεως, με νομικά όπλα και με συμμαχίες εντός της Ιεραρχίας. Μάλιστα, εκκλησιαστικοί παράγοντες κάνουν λόγο στην «Κ» για ιερό μένος της μιας πλευράς και καλά ακονισμένα ιερά όπλα της άλλης. Ειδικότερα, όσο προσεγγίζει η έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας των 82 μητροπολιτών της χώρας, από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου, γίνεται ευκρινές ότι δελφίνοι που δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο θα επιχειρήσουν να ποδηγετήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών μητροπολιτών για τις χηρεύουσες θέσεις σε Σιάτιστα (μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης) και Γλυφάδα, για να περιορίσουν την επιρροή και το κύρος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Η «αρχιεπισκοπική πλευρά» υποδεικνύει τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Δημητριάδος Ιγνάτιο επικρίνοντάς τους ότι, σε στενή συνεργασία με Βορειοελλαδίτη μητροπολίτη που επιθυμεί να μετατεθεί στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έχουν ορίσει τις εκλογές για τον μητροπολιτικό θρόνο σε Γλυφάδα ως ύψιστη μάχη για την αμφισβήτηση του κ. Ιερωνύμου.

Οι τρεις, σε σύμπλευση με λιγοστούς ιεράρχες, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν αντιπολιτευτικά την πρόθεση για συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας που παρουσίασαν στις 6/11/2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Ιερώνυμος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!