Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: ΠΟΕ – ΟΤΑ: Λιγότερη δουλειά, περισσότερη άδεια
[Η Καθημερινή]: ΠΟΕ – ΟΤΑ: Λιγότερη δουλειά, περισσότερη άδεια

[Η Καθημερινή]: ΠΟΕ – ΟΤΑ: Λιγότερη δουλειά, περισσότερη άδεια

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά τα βουνά σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων λόγω των πολυήμερων κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και αφού οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων υπέγραψαν νέες συμβάσεις εργασίας «για λόγους δημοσίας υγείας», ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σπεύδει να υπογράψει προνομιακές ρυθμίσεις για τους καθαριστές και άλλους τεχνικούς που εργάζονται στους δήμους.

Συγκεκριμένα, περισσότερες μέρες, από τρεις έως πέντε αναλόγως με την ειδικότητα, άδειας και λιγότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα προβλέπει η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη σύμβαση επίσης αναφέρεται ότι προκειμένου να επωφεληθεί κάποιος υπάλληλος ΟΤΑ των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται, πρέπει το σωματείο στο οποίο ανήκει να είναι μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι σύλλογοι-μέλη θα παρέχουν σχετικές βεβαιώσεις διάρκειας ενός έτους στους εργαζομένους, έτσι ώστε να διασφαλίζουν τις συγκεκριμένες συνθήκες εργασίας. Οπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, η υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας εκκρεμούσε από το 2009.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, τόσο στην αποκομιδή όσο και σε άλλες θέσεις που έχουν σχέση με τα απορρίμματα, όπως, π.χ. στην ανακύκλωση, δικαιούνται πέντε επιπλέον μέρες άδειας τον χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!