Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Καθημερινή]: Ποδοσφαιριστές ενός… άλλου κόσμου
[Η Καθημερινή]: Ποδοσφαιριστές ενός… άλλου κόσμου

[Η Καθημερινή]: Ποδοσφαιριστές ενός… άλλου κόσμου

Την πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα έρευνα για τις συνθήκες εργασίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών δημοσιοποίησε η FIFpro. Η έρευνα της Παγκόσμιας Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, που συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο του Μάνστεστερ, βασίστηκε σε υλικό από ερωτηματολόγια στα οποία απάντησαν 14.000 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές από 54 χώρες και 87 πρωταθλήματα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αφρικής.

Το ερωτηματολόγιο που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές περιελάμβανε ερωτήματα για θέματα όπως η μισθοδοσία, τα συμβόλαια, οι μεταγραφές, οι προπονήσεις, η χειραγώγηση αγώνων, η βία, η ασφάλεια εργασίας, η υγεία και η εκπαίδευση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα αμείβονται με λιγότερο από 1.000 δολάρια τον μήνα. Ο μέσος όρος αποδοχών ανά μήνα κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 δολάρια, ενώ μόλις 2% αμείβεται με 720.000 δολάρια ετησίως.

Τα ευρήματα

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ευρήματα σταχυολογούνται τα εξής:

Το 41% απάντησε ότι εισπράττει τον μισθό του με καθυστέρηση από έναν έως τρεις μήνες, ενώ το 6% ότι δέχεται πιέσεις από τις ομάδες είτε για να διακόψουν τα συμβόλαια είτε για να τα ανανεώσουν. Επίσης, το 29% υποστήριξε ότι δέχθηκε πιέσεις είτε προκειμένου να μεταγραφεί σε συγκεκριμένο σύλλογο είτε για να μην πάει σε ομάδα της επιλογής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!