Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ποδήλατο για καλό σκοπό
[Η Καθημερινή]: Ποδήλατο για καλό σκοπό

[Η Καθημερινή]: Ποδήλατο για καλό σκοπό

Οκτακόσια χιλιόμετρα ποδηλασίας ήταν αρκετά για να χαρίσουν 7.000 χαμόγελα. Οκτώ Ελληνες ποδηλάτες, μέλη της εθελοντικής ομάδας «Spin the Wheel», ή «Ποδήλατο με νόημα» όπως την αποκαλούν οι ιδρυτές της, ταξίδεψαν μέσα στον Ιούλιο ώς το Μαλάουι και την Τανζανία για να προσφέρουν γραφική ύλη στους μαθητές των σχολείων. Μολύβια, τετράδια, χάρακες, κιμωλίες και σφουγγάρια για τον πίνακα, αλλά και μπάλες για παιχνίδι έδωσαν ελπίδα στα παιδιά που τα είχαν ανάγκη.

«Επιλέξαμε τις δύο χώρες της Αφρικής, γιατί ειδικά σε αυτές οι συνθήκες εκπαίδευσης είναι απογοητευτικές. Πέντε μαθητές μοιράζονται ένα μολύβι, δέκα ένα τετράδιο, ενώ πολλές φορές δεν έχουν φαγητό, νερό και παπούτσια», λέει στην «Κ» η Κάλλι Ρουμελιώτου, συντονίστρια της ποδηλατικής αποστολής.

«Η ποδηλασία ως μέσο προσφοράς μας είχε συμβολικό χαρακτήρα γιατί αποτελεί το βασικό τους μέσο συγκοινωνίας και θέλαμε να τους δείξουμε ότι όλα είναι δυνατά», μας εξηγεί.

Ο αρχικός στόχος όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από εννέα μήνες με σκοπό την ενίσχυση των μαθητών της Αφρικής. Σε αυτό το διάστημα, μέσα από χορηγίες και εκδηλώσεις –που περιελάμβαναν καταδύσεις, βραδιές μουσικής κ.λπ.– τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για να καλύψουν το κόστος αγοράς της γραφικής ύλης, αλλά και του ταξιδιού στην Αφρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!