Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Πλήγμα για ευρωσκεπτικιστές
[Η Καθημερινή]: Πλήγμα για ευρωσκεπτικιστές

[Η Καθημερινή]: Πλήγμα για ευρωσκεπτικιστές

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ούτε το Κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ ούτε το κυβερνών πολωνικό κόμμα PiS σκοπεύουν να μετάσχουν στη νέα ευρωσκεπτικιστική ομάδα των Σαλβίνι-Λεπέν στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσαν χθες τα δύο κόμματα. Κατόπιν τούτου, δεν είναι βέβαιο αν οι ευρωσκεπτικιστές θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν κόμματα από 21 διαφορετικές διαφορετικές χώρες για να σχηματίσουν τρεις διαφορετικές ευρωσκεπτικιστικές ομάδες – ωστόσο το ερώτημα είναι αν, έστω και κατακερματισμένοι, μπορούν να συντονιστούν σχηματίζοντας πλειοψηφίες που θα εμποδίζουν σημαντικές ψηφοφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει η ισχυρότερη πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου και ως τέτοια διεκδικεί την προεδρία της Κομισιόν. Το ΕΛΚ έκανε χθες ένα ακόμη βήμα στήριξης του Μάνφρεντ Βέμπερ για την υποψηφιότητα αυτή, επανεκλέγοντάς τον με συντριπτική πλειοψηφία στην προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Μεταξύ των νέων αντιπροέδρων του ΕΛΚ είναι και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Ν.Δ., ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου που με εξέλεξαν στο προεδρείο του ΕΛΚ και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ μαζί τους για περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη για όλους τους πολίτες της Ευρώπης».

Από τους 176 ευρωβουλευτές του ΕΛΚ παρόντες στην ψηφοφορία ήταν οι 160, ενώ ο Βέμπερ συγκέντρωσε 156 ψήφους. Τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα. Η Γαλλία εξακολουθεί να διαφωνεί με την υποψηφιότητα Βέμπερ, θεωρώντας ότι οι θέσεις του είναι διχαστικές, ενώ οι προσπάθειες της επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ να μεταπείσει τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Παρίσι απέβησαν άκαρπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!