Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Πλέοντας στα ακριτικά νησιά
[Η Καθημερινή]: Πλέοντας στα ακριτικά νησιά

[Η Καθημερινή]: Πλέοντας στα ακριτικά νησιά

Στη Σάμο έπεσε το περασμένο Σάββατο η αυλαία της 18ης Αegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνεται από τη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή οκτώ ελληνικών ιστιοπλοϊκών ομίλων και συντονιστή αυτόν της Χίου. Μάλιστα, ο εορταστικός χαρακτήρας της λήξης του αγώνα ενισχύθηκε με τις γιορτές κρασιού που πραγματοποιούνται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 17 Αυγούστου και η τελετή έναρξης έγινε στη Σκύρο, ενώ όλη τη διαδρομή ακολούθησαν έως το τέλος 48 ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ξεκίνησε το 2001 έχοντας δύο βασικούς στόχους: αφενός να δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους είτε της πρωτεύουσας είτε των νησιών να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονώσει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσει μια ευκαιρία να κερδίσουν τους επισκέπτες τους. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσας, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και το υπουργείο Αιγαίου.

Η προσπάθεια αυτή βρήκε υποστηρικτές και τους βασικούς ναυταθλητικούς ομίλους των ακριτικών νησιών, τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου, τον ΛΟΙΑΘ της Λέσβου, τον Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, τον Ναυτικό Ομιλο Σάμου και τον Ναυτικό Ομιλο Χίου. Ολοι αυτοί οι φορείς διοργάνωσαν την πρώτη Aegean Regatta και φρόντισαν να τη μετατρέψουν σε θεσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!