Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Πλέον πολλοί επισκέπτες φτύνουν το κρασί»
[Η Καθημερινή]: «Πλέον πολλοί επισκέπτες φτύνουν το κρασί»

[Η Καθημερινή]: «Πλέον πολλοί επισκέπτες φτύνουν το κρασί»

Οταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Οινόραμα», πανελλήνια έκθεση για το ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί, οι επισκέπτες ήταν αριθμητικά λίγοι και, εκτός από τους επαγγελματίες του κλάδου, είχαν συγκεκριμένο στόχο: να πιουν όσο περισσότερο μπορούν, καταβάλλοντας μόνο το αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, τόσο για εκείνους που παράγουν ελληνικό κρασί όσο και για τους καταναλωτές. «Τώρα οι περισσότεροι επισκέπτες φτύνουν το κρασί», λέει χωρίς καθόλου να αστειεύεται ο εμπνευστής και διοργανωτής του «Οινοράματος» Ντίνος Στεργίδης. Ο στόχος των επισκεπτών δεν είναι πλέον να πιουν «τζάμπα», αλλά να καταφέρουν να δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά κρασιά. Κάτι τέτοιο βέβαια προϋποθέτει ότι μεγάλες ποσότητες οίνου καταλήγουν στα ειδικά δοχεία δοκιμής. Πέρυσι, από το «Οινόραμα» πέρασαν τουλάχιστον 10.000 επισκέπτες και ανοίχτηκαν 25.000 φιάλες οίνου.

Περισσότερα από 260 οινοποιεία, που θα προσφέρουν πάνω από 2.000 ετικέτες κρασιών, θα συμμετάσχουν στο «Οινόραμα», τη μεγάλη έκθεση οίνου που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Ζάππειο, από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου (Δευτέρα 12 Μαρτίου είσοδος μόνο για επαγγελματίες).

«Από τη δεκαετία του ’80, όπου περίπου 70 επιχειρήσεις επιχειρούσαν στο κρασί, σήμερα μετράμε 1.170», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) Γιώργος Σκούρας, μιλώντας σε σχετική συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού αλλά και για τα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι στις επιχειρήσεις οίνου η φορολογία ξεπερνά το 63% του τζίρου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!