Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πιστωτική γραμμή 50 εκατ. ευρώ από την EBRD στην Πειραιώς
[Η Καθημερινή]: Πιστωτική γραμμή 50 εκατ. ευρώ από την EBRD στην Πειραιώς

[Η Καθημερινή]: Πιστωτική γραμμή 50 εκατ. ευρώ από την EBRD στην Πειραιώς

Νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για την παροχή πιστωτικής γραμμής ύψους 50 εκατ. ευρώ σε εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις.

Η συμφωνία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς για την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν, την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη στήριξη του διασυνοριακού εμπορίου. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πειραιώς Γιώργος Πουλόπουλος δήλωσε: «Το υψηλό μερίδιο αγοράς της Τράπεζας Πειραιώς στον επιχειρηματικό χώρο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και με νέα πιστοδοτικά μέσα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. Η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η πολύτιμη συνεργασία μας με την EBRD αποδίδει καρπούς, ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις με διασυνοριακή δραστηριότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό».

Η κ. Σαμπίνα Ντζιουρμάν, επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Τράπεζα Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme της EBRD, στηρίζοντάς την για την καλύτερη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων-πελατών της. Η ενίσχυση της χρηματοδότησης του διεθνούς εμπορίου είναι καταλυτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!