Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Πίσω στην Τουρκία τρεις παράτυποι μετανάστες
[Η Καθημερινή]: Πίσω στην Τουρκία τρεις παράτυποι μετανάστες

[Η Καθημερινή]: Πίσω στην Τουρκία τρεις παράτυποι μετανάστες

Ακόμα τρεις παράτυποι μετανάστες επαναπροωθήθηκαν χθες στην Τουρκία, οι δύο από το λιμάνι της Μυτιλήνης και ο ένας από τον Εβρο. Συγκεκριμένα, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) επαναπροωθήθηκε την Πέμπτη στην Τουρκία παράτυπος μετανάστης, προερχόμενος από το Ιράν, για τον οποίο υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας (ασύλου) σε δεύτερο βαθμό. Η επιστροφή του έγινε με βάση τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας. Ο δεύτερος επαναπροωθήθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, καταγόταν από την Τουρκία και δεν είχε εκδηλώσει βούληση για απόκτηση ασύλου.

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Frontex, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Επίσης την Πέμπτη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, επαναπροωθήθηκε μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κήπων του Εβρου παράτυπος μετανάστης από το Πακιστάν, του οποίου το αίτημα για χορήγηση διεθνούς προστασίας είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό και είχε παρέλθει η προθεσμία προσφυγής.

Οι επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία πραγματοποιούνται στη βάση διεθνών συμφωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!